Kennismaken met vijf sporten

Algemeen
Kom kennismaken met diverse sporten.
Kom kennismaken met diverse sporten. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Kinderen van 6 tot en met 11 jaar die kennismaken met vijf verschillende sporten. Na het enthousiasme van de eerste groep startte dinsdag 17 november de tweede groep met rugby. In deze groep is nog ruimte voor instromers. 

Vijf verenigingen, waaronder de Alkmaarse Rugby U.F.C., A&O Handbal, Holland Schermen, Atletiekvereniging Hylas en TC Alkmaar hebben een toekenning gekregen uit het Maatschappelijk Sportakkoord van Alkmaar. Elke vijf weken staat er bij SportXperience voor de deelnemers een andere sport op het programma, op een andere sportlocatie in Alkmaar. Zo ontstaat de unieke mogelijkheid te ontdekken waar de interesses en talenten van de kinderen nu écht liggen. Na afloop van het sportseizoen ontvangen de deelnemers bovendien een sportadvies op maat. “De eerste groep heeft de eerste vijf rugbylessen er op zitten. De kinderen zijn super enthousiast en gaan nu door met de handballessen. Het is natuurlijk jammer dat de ouders niet mogen blijven kijken, omdat zij nu de beleving en sfeer bij de club niet meekrijgen zoals gebruikelijk. Toch zijn we blij dat de kinderen lekker kunnen sporten en weten we via de digitale kanalen uiteraard goed contact met elkaar te houden,” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van het project namens Alkmaar Sport.

In de tweede groep is voor wie wil instromen nog plek beschikbaar, de deelnamekosten voor het hele sportseizoen worden dan naar rato doorberekend. Heeft u interesse, neem dan contact op met Marlou Zuurbier via m.zuurbier@alkmaarsport.nl. Het precieze trainingsprogramma met tijden en locaties vindt u op www.alkmaarsport.nl/sportXperience.