Operettegezelschap Odeon bestaat 75 jaar

Algemeen
Odeon bestaat 75 jaar.
Odeon bestaat 75 jaar. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Operettegezelschap Odeon bestaat 75 jaar. De vereniging is 8 januari 1946 opgericht met 60 leden. Het ledenaantal is 75 jaar later gehalveerd, maar is de vereniging nog steeds springlevend.

De repetities en operettes werden uitgevoerd in ‘Het Gulden Vlies’ en sinds 1978 worden de voorstellingen uitgevoerd in de grote zaal van theater De Vest. Sinds 1989 is Odeon in het bezit van een eigen repetitieruimte aan de Jan Steenstraat. Odeon heeft zeer trouwe leden, donateurs en een zeer trouw publiek. Het koor kan beschikken over eigen solisten, decorbouwers en kostuummakers. Ook de dirigent heeft een belangrijke bijdrage in het succes.

Jubileumjaar

De eerste uitvoering was ‘Der Vogelhändler’ van Carl Zeller en in ons jubileumjaar wilden de vereniging deze operette opnieuw uitvoeren. Helaas gooit Corona roet in het eten. De festiviteiten rond het jubileum schuiven zij daarom door naar een ander moment.

Meer weten? Kijk op www.odeonoperette.nl. Enthousiast geworden? Odeon verwelkomt graag nieuwe leden, vooral sopranen en tenoren. Interesse? Mail dan naar odeon@ziggo.nl of bel 06-11066956.