KWF Samenloop schenkt € 3378,- aan ’t Praethuys

Algemeen
Inloophuis ‘t Praethuys ontvangt € 3378,- van KWF Kankerbestrijding.
Inloophuis ‘t Praethuys ontvangt € 3378,- van KWF Kankerbestrijding. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Inloophuis ‘t Praethuys ontvangt € 3378,- van KWF Kankerbestrijding. Hiermee kan het inloophuis emotionele nazorg bieden aan mensen die geraakt worden door kanker. De schenking is een welkome bijdrage, want als gevolg van corona heeft ’t Praethuys een lastig jaar. Kees van Straaten, voorzitter bij ‘t Praethuys “Om de deuren open te houden voeren we volop actie. Elke euro telt.”

Vanaf 2002 jaar biedt het huis steun aan (ex)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Zij kunnen er bijvoorbeeld terecht om te praten met lotgenoten, een workshop te volgen of hulp te krijgen bij rouwverwerking. “Dat luisterende oor is ontzettend belangrijk”, zegt van Straaten. “Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg.”

Financieel zwaar

Nu dreigt door de coronacrisis financiële bronnen op te drogen. “Veel activiteiten om geld op te halen zijn dit jaar afgelast. Hierdoor lopen we inkomsten mis die we hard nodig hebben.” Organisaties van afgelaste evenementen doe echter hun uiterste best om ons toch te helpen: het geld dat eerder opgehaald is, komt toch -weliswaar op bescheidenere wijze- naar het huis toe. Zo ging dat met de Wandel4daagse en nu ook met de Samenloop!: Die KWF Samenloop, die afgelopen juni in Bergen gehouden zou worden, ging niet door. Organisator Corine de Jager: “20 procent van de opbrengst van ons 24-uurs wandelevenement is bestemd voor ’t Praethuys. Hoewel de Samenloop nog niet heeft plaatsgevonden, hebben we dankzij onze actievoerders, deelnemers en sponsors wél al € 16.888,- opgehaald. Dankzij hun inzet kunnen we nu € 3378,- overhandigen aan ‘t Praethuys. Daar zijn we heel blij mee. Voor het inloophuis haalt het de druk van de ketel, en belangrijker: kankerpatiënten in Alkmaar en omgeving hebben voorlopig nog een plek om thuis te komen.”

Wil je het ‘t Praethuys steunen? Kijk op www.huisinactie.nl en wie zich wil aanmelden voor de uitgestelde editie van Samenloop kijkt op www.samenloopvoorhoop.nl.