Alkmaar Dichtstad live uitgezonden

Algemeen
Alkmaar staat donderdag 28 januari stil bij Gedichtendag.
Alkmaar staat donderdag 28 januari stil bij Gedichtendag. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ook Alkmaar staat donderdag 28 januari bij de nationale Gedichtendag. Vanuit Podium Victorie wordt het poëziesymposium ‘Alkmaar Dichtstad’ gepresenteerd. Alkmaar Dichtstad wordt dan om 20:00 uitgezonden via de website van Alkmaar Dichtstad en Bibliotheek Kennemerwaard. 

Presentator Isil Vos gaat tijdens het poëziesymposium in gesprek met dichters uit het land over onder andere de rol van poëzie, het belang van poëzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poëzie te schrijven. Dichters die aan het woord komen zijn onder andere Victor Schiferli (dichter/beleidsmedewerker Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word) en jonge maker Adriana Ivanova aka Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller). Stadsdichter Joris Brussel en dichter Margreet Schouwenaar leveren ook een bijdrage aan het programma.

Alkmaarse dichters

Tijdens het poëziesymposium wordt het werk van de Alkmaars dichter Tentije als uitgangpunt genomen. Hans Tentije, die momenteel in Alkmaar woont, heeft tijdens zijn 45-jarig dichterschap een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van inmiddels achttien bundels. Alkmaarse dichters waaronder Eventjes Eefje en Rob Komen halen inspiratie uit deze thema’s en presenteren tijdens het poëziesymposium hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld

Live Act

Het poëziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Kavafoglu.