Sportcarrousel voor jongeren met psychische problemen

Algemeen
Sport-Z start  een sportcarrousel voor jongeren/jongvolwassenen met psychische problemen.
Sport-Z start een sportcarrousel voor jongeren/jongvolwassenen met psychische problemen. (Foto: Pexels)

ALKMAAR - Begin maart start Sport-Z start met een sportcarrousel voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen. Gedurende 10 weken proberen zij op de dinsdagmiddag vijf verschillende sporten uit bij sportverenigingen in en rond Alkmaar. 

Er zijn nog enkele plekken vrij dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel. “We gaan het project voor diverse doelgroepen invullen, maar in maart starten we met jongeren en jongvolwassenen die psychische problemen hebben. De vorige keer zijn we onder andere gaan bootcampen bij Outdoorpark Alkmaar en hebben we tafeltennis gespeeld bij PingPong Alkmaar. Ik ga dit keer ook weer op zoek naar nieuwe en uitdagende sporten, het programma stemmen we af op de behoefte en het kunnen van de doelgroep,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z.

Bij de groep die na de voorjaarsvakantie van start gaat zijn nog enkele plekken vrij. Deelnemers die niet binnen de doelgroep vallen maar wel interesse hebben in een vergelijkbaar project kunnen zich ook melden. Eer geldt een eigen bijdrage van € 25,- voor 10 weken sporten, aanmelden kan via www.sport-z.org/sportcarrousel. Vragen? Mail of bel Jelle Zuijdam via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.