Vreedzaam protest Extinction Rebellion

Algemeen
Extinction Rebellion protesteerde al eerder in Alkmaar.
Extinction Rebellion protesteerde al eerder in Alkmaar. (Foto: Extinction Rebellion)

ALKMAAR Extinction Rebellion Alkmaar organiseert zaterdag 27 februari vanaf 12 uur ‘s middags een vreedzame protestactie. Het thema is ‘Het Water Komt’, en Extinction Rebellion wil zo aandacht vragen voor de rampzalige gevolgen van de stijging van het waterpeil als consequentie van de wereldwijde klimaat- en ecologische crisis.

In een persbericht schrijft de organistaie ‘We bevinden ons in een klimaat- en ecologische noodtoestand die de levens van alle mensen wereldwijd, maar ook hier in Nederland, bedreigt. Als we nú onze uitstoot van broeikasgassen niet verminderen, kan de zeespiegel aan het eind van de eeuw met meer dan 1 meter stijgen, met alle gevolgen van dien. De eeuwenoude Nederlandse strijd tegen de zee zal steeds kostbaarder worden, en uiteindelijk onmogelijk te winnen.’

Lenterebellie

Deze actie is onderdeel van de landelijke Lenterebellie van Extinction Rebellion. In de periode van 26 februari tot de verkiezingen voert Extinction Rebellion door het hele land actie om te eisen dat politiek en media eerlijk communiceren over de ongekende klimaat en ecologische crisis.