Tweede online banenmarkt

Algemeen
Online banenmarkt op 15 april.
Online banenmarkt op 15 april. (Foto: Pixabay)

ALKMAAR - Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) houdt donderdag 15 april voor de tweede keer een online banenmarkt. Net als bij de eerste banenmarkt worden werkzoekenden en werkgevers op een innovatieve manier bij elkaar gebracht, op basis van competenties. Werkgevers kunnen zich vanaf nu tot en met 19 maart aanmelden, werkzoekenden kunnen zich van 23 maart tot en met 8 april aanmelden op www.banenmarktnhn.nl. Deelname is gratis.

De online Banenmarkt NHN biedt in coronatijden extra mogelijkheden voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Elke werkgever kan zelf aangeven naar welke competenties hij voor zijn bedrijf op zoek is. Ook werkzoekenden voeren hun competenties in. Het matchsysteem zorgt er vervolgens voor dat de werkgever via een online videoverbinding kan speeddaten met werkzoekenden die de gezochte competenties in huis hebben. Werkgevers kunnen via een livestream een bedrijfspresentatie geven en een bedrijfsfilm plaatsen op hun profielpagina. Voor werkzoekenden biedt de online banenmarkt vacatures vanuit diverse branches. Zij kunnen bovendien verschillende webinars volgen, over online solliciteren en het maken van een cv. Ook kunnen werkzoekenden een cv check laten doen. Op banenmarktnhn.nl kunnen werkzoekenden daarnaast ook informatie vinden over omscholingstrajecten en werken in het buitenland.

Werkzoekenden kunnen donderdag 15 april in de ochtend drie rondes met bedrijfspresentaties en workshops volgen. Vervolgens vinden ‘s middags de speeddates plaats. Elke speeddate duurt maximaal 12 minuten. In het WSP-NHN werken gemeenten, UWV en de SW-bedrijven samen. Zij bieden één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met hun arbeidsmarktvragen.