NEST kan gebouwd worden

Algemeen
Project NEST aan de Sperwerstraat
Project NEST aan de Sperwerstraat (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Groen licht voor project NEST. Het Alkmaarse college heeft na een openbare inschrijving besloten dat de EFY group veertien duurzame eengezinswoningen in de Sperwerstraat mag gaan bouwen met de projectnaam NEST.

Het woningbouwproject Sperwerstraat bestaat uit 64 sociale huurwoningen van Woonwaard en 14 eengezinswoningen in de vrije sector. De sociale huurwoningen zijn al in aanbouw en worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd. Het streven is dat eind 2021 ook de eengezinswoningen gereed zijn. Dat vereist een versnelling ten opzichte van het traditionele ontwikkel- en realisatieproces.

Speels

De architectuur (architectenbureau Zaak van NN) van de woningen heeft volgens de EFY group een statig en speels karakter. Stoere verticale houten accenten, geven allure aan de woning en maken de individuele woningen binnen het geheel herkenbaar. Grote raampartijen zorgen voor riant daglicht en zicht op de omgeving. Iedere woning heeft in de basis daarnaast een fraai dakterras.

Versnelling

Het gaat om een bouwproces op basis van geprefabriceerde houtskeletbouwelementen. Ter plaatse wordt de fundering gelegd waarna vanuit de fabriek de elementen en modulaire units (toilet, badkamer) worden aangevoerd en op locatie gemonteerd. Tenslotte worden de installaties met elkaar verbonden. Dit maakt een heel korte bouwtijd door IIBO mogelijk.