Voetballers gezocht Team La League

Algemeen
Profvoetbalsters van VV Alkmaar zetten zich weer in om geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua.
Profvoetbalsters van VV Alkmaar zetten zich weer in om geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Profvoetbalsters van VV Alkmaar zetten zich ook dit jaar weer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten van Plan International in Brazilië en Nicaragua. De actie Team La League wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 6 juni waar deelnemers de kans krijgen om met speelsters van VV Alkmaar een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien. Meisjes - en dit jaar voor het eerst ook jongens - in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar kunnen zich online aanmelden op www.teamlaleague.nl.

Met Team La League wil initiatiefnemer Plan International zoveel mogelijk meiden laten voet­ballen, want voetbal maakt meisjes sterk. Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Het doel is dat clubs en voetbalmeiden en -jongens hier, samen geld ophalen voor meidenvoetbalprojecten daar. Naast VV Alkmaar zijn de deelnemende clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen ADO Den Haag, Excelsior, FC Twente, PEC Zwolle en sc Heerenveen. Zij zullen zich inzetten om zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Inschrijven

Meiden en jongens die gek zijn op voetbal kunnen zich inschrijven op www.teamlaleague.nl bij een club naar keuze, een persoonlijke pagina aanmaken en geld inzamelen, waar unieke voetbalprijzen tegenover staan. Zo mogen ze onder meer bij 50 euro deelnemen aan de finaledag. Tijdens die dag kunnen ze clinics volgen en voetballen met profvoetbalsters uit de eredivisie. Daarbij maken ze kans om geselecteerd te worden voor een leuke voetbalactiviteit die later in het jaar wordt georganiseerd door de KNVB.

Voetbalprojecten

Naast beweging en plezier, draagt voetbal wereldwijd bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te geven als jongens worden stereotypen doorbroken. Ook krijgen meiden tijdens de voetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua onder andere life skills trainingen en seksuele voorlichting. Zo worden ze zich onder meer bewust van de risico’s van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken.

Er wordt geld ingezameld voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua.