Ren je eigen Alkmaar City Run

Algemeen
Alkmaar City Run by Night start gaat 12 mei virtueel van start.
Alkmaar City Run by Night start gaat 12 mei virtueel van start. (Foto: Coen van Tartwijk)

ALKMAAR - De Alkmaar City Run by night, traditioneel de avond voor Hemelvaartsdag, gaat vanaf woensdagavond 12 mei virtueel van start. Sportorganisatie Le Champion wil lopers vanuit huis laten genieten van hun eigen Run & Swing evenement. Er kan gekozen worden voor de Virtual Run 5 km, 10 km en de Rollebol Kids Run. 

De traditionele City Run by night werd vorige maand voor de tweede keer afgelast. Het evenement komt net iets te vroeg en Le Champion heeft geen alternatieve datum kunnen vinden, aangezien er te weinig ruimte is op de evenementenkalender van 2021. Normaal gesproken zouden er 10.000 lopers, op de avond voor Hemelvaartsdag, van start gaan om 5 of 10 km te lopen door de prachtig verlichte binnenstad van Alkmaar. De Virtual Alkmaar City Run by night geeft deelnemers nu de kans om hun eigen Run & Swing evenement vanuit huis te organiseren. De start is op de originele datum van het evenement en lopers krijgen de kans om tot en met zondag 16 mei hun gekozen afstand te volbrengen. 

Vanaf woensdagavond 12 mei 18.00 uur kunnen deelnemers starten met de run. Vooraf ontvangen alle deelnemers een digitaal startnummer en een app-url om de registratie in de Racemap app te activeren. Le Champion daagt lopers uit om van start te gaan op de originele datum van het evenement, woensdagavond 12 mei. Er wordt online een gezamenlijke warming-up in samenwerking met Rabobank Alkmaar georganiseerd. 

Feestje thuis

Omdat de hardlopers normaliter na afloop van de race cafés en horecazaken induiken, heeft Le Champion een borrelpakket samengesteld om thuis een feestje te vieren. In het pakket zit onder meer een City Run biertje van Brouwerij Zeglis, een Alkmaars wijntje van Grand Café Klunder en Pluim en borrelhapjes van Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal.  

Meer informatie op www.alkmaarcityrun.nl