Weer gouden kantineschalen Alkmaarse scholen

Algemeen
Gouden schalen voor Alkmaarse schoolkantines.
Gouden schalen voor Alkmaarse schoolkantines. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De schoolkantines van Praktijkonderwijs De Viaan, VSO De Spinaker, Van der Meij College en het Stedelijk Dalton College hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2020 - 2021 van het Voedingscentrum behaald. Hiermee zetten ze een stap naar een gezondere omgeving voor de leerlingen en laten ze zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

De scholen hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, hierbij staat een gezond aanbod en een gezonde presentatie centraal. Ondanks de maatregelen wegens corona hebben de scholen toch voldaan aan de eisen voor een gouden Schoolkantine Schaal. Het aanbod in de kantines bestaat nu uit gezonde broodjes, groente en fruit. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. In Alkmaar werken ook GGD Hollands Noorden en JOGG Alkmaar samen om een gezonde schoolomgeving te creëren. Naast de gezonde kantines stimuleren de partijen ook om het vignet Gezonde School te behalen, zodat naast de gezonde schoolomgeving ook aandacht wordt besteed aan signalering, educatie en borging in het schoolbeleid.