Een week lang Koningsspelen

Algemeen
Koningsspelen in Alkmaar
Koningsspelen in Alkmaar (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Niet één dag Koningsspelen, maar een hele week lang. Alkmaar Sport ‘smeert’ de Koningsspelen - die vrijdag 23 april plaatsvinden - uit over de heel week zodat er op veel toch scholen toch lekker gesport kan worden. Tien scholen maken gebruik van de mogelijkheid de sportmaterialen van Alkmaar Sport in te zetten deze week.

De Koningsspelen worden al enkele jaren ondersteund door de gemeente Alkmaar, en door Alkmaar Sport op klassieke wijze georganiseerd op een aantal grote sportlocaties in de stad. Veel Alkmaarse scholen trekken naar deze locaties om zo hun leerlingen een leuke dag te laten beleven. “Vanwege de geldende coronamaatregelen hadden we dit jaar al snel door dat we ons programma wat aan moesten passen. Scholen hanteren nog wel verschillende regels als het gaat om uitjes, het uitnodigen van gasten of organiseren van activiteiten. Ze kregen daarom dit jaar een menukaart gepresenteerd en konden gedurende de hele week van de officiële Koningsspelen zelf hun programma samenstellen,” aldus Eefke de Vos, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Het programma

Scholen konden er bijvoorbeeld voor kiezen sportmaterialen inclusief een luchtkussen in te zetten bij een ‘eigen’ sportdag, maar ook worden er clinics op de scholen verzorgd in onder meer atletiek, aangepast sporten, dans, volleybal, bootcamp en een loopfiets parcours voor de kleinsten. De oudste groepen hadden daarnaast de mogelijkheid Outdoorpark Alkmaar te bezoeken. Hierbij kregen de scholen een digitaal draaiboek toegezonden om het organiseren van de eigen Koningsspelen te vergemakkelijken. “We waren benieuwd naar de respons maar de feedback was positief en de interesse om deel te nemen overweldigend. Hoewel sommige scholen aangaven het op hun eigen wijze te organiseren hebben we op deze aangepaste manier toch heel veel leerlingen spelenderwijs in beweging gekregen!”