Nog één keer knallen

Algemeen
De mannen van van serviceclub JCI Alkmaar (Juniorkamer Alkmaar) staan al vier weken met eigen kraampje op de Paardenmarkt.
De mannen van van serviceclub JCI Alkmaar (Juniorkamer Alkmaar) staan al vier weken met eigen kraampje op de Paardenmarkt. (Foto's: aangeleverd)

ALKMAAR - De mannen van van serviceclub JCI Alkmaar (Juniorkamer Alkmaar) staan al vier weken met eigen kraampje op de Paardenmarkt. Zaterdag 1 mei staan ze er voor de laatste keer en dus roept Bart Matthaei van de JCI iedereen op om zoveel mogelijk lekkers te kopen. De opbrengst gaat, net als culinair plaza, naar een goed doel.

Verse taarten van JCI Alkmaar 

“We hebben inmiddels dik 4.000 euro opgehaald voor Stichting Sportkind, maar komend weekend willen we nog één keer knallen om nog meer geld binnen te halen”, zegt Bart. “Omdat Alkmaar Culinair Plaza (ACP) ook dit jaar moeilijk wordt, wilden we iets doen om geld op te halen. Zo belandden we op de markt om lekkere producten te verkopen. We hadden meteen een paar vaste klanten die wekelijke een verse kop koffie met een gebakje kwamen eten. De taarten gingen ook goed. Die bakten de leden zelf en schakelden hun netwerk in om de prijs voor het goede doel op te drijven. Ging de eerste taart voor veertig euro over de toonbank, later is er zelfs een verkocht voor 250 euro! Sponsors van het ACP en andere bekenden gingen zelf ook taarten bakken en Autstekend bakte koekjes die wij weer konden verkopen. Een aantal producten konden we tegen kostprijs inkopen, maar de afgelopen periode raakten de leveranciers van deze goederen zo enthousiast over onze actie dat we ze toch gratis kregen. Zo hielden we steeds meer geld over voor Stichting Sportkind, dat kinderen uit arme gezinnen helpt om toch deel te nemen aan een teamsport. Zaterdag is onze laatste dag op de markt dus kom naar de Paardenmarkt en koop onze hele marktkraam leeg!”

Zo lief, deze dame bakte speciaal voor JCI Alkmaar twee taarten.