Alkmaar wandelt voor kankeronderzoek

Algemeen
Lions Alkmaar organiseert de Walk to Fight Cancer in Alkmaar.
Lions Alkmaar organiseert de Walk to Fight Cancer in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wandelend geld inzamelen voor kankeronderzoek. Zaterdag 10 juli organiseren vrijwilligers voor Stichting Fight Cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Ook in Alkmaar is er een Walk to Fight Cancer, georganiseerd door Lions Alkmaar, Alkmaar Sport en wandelvereniging Klaar mee-Loop mee.

Walk to Fight Cancer 2021

“In 2020 werd er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties gewandeld en werd er binnen 6 weken ruim 90.000 opgehaald”, zegt Martijn Wokke van Lions Alkmaar. “Dit jaar is het doel op 10 juli op 20 locaties te starten en wij in Alkmaar doen ook mee. De te wandelen afstanden zijn tussen de 10 en 25 km en leiden wandelaars door de natuur in of rondom stad of dorp. Een intieme wandeling met maximaal 250 deelnemers per locatie. Lekker met bekenden of familie erop uit voor het goede doel met een leuke activiteit in de route. Dankzij de samenwerking met Alkmaar Sport en Klaar Mee – Loop Mee wordt in basis al een mooie groep fanatieke wandelaars bereikt, waardoor we samen het wandelevenement tot een succes kunnen maken. Uiteraard is er ruimte voor meer wandelaars, die van het bewegen en de natuur houden en/of het doel van de stichting een warm hart toedragen.”

Veel evenementen van stichting Fight Ccancer kunnen door corona geen doorgang vinden en zijn doorgeschoven naar 2022. Dit terwijl onderzoek naar kanker noodzakelijk is en blijft, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Naar verwachting wandelen er landelijk zo’n 2000 deelnemers door heel Nederland voor het goede doel. De opzet is kleinschalig en de corona-regels worden in acht genomen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Zo hopen wij met alle wandelaars een groot bedrag aan donaties op te halen voor kankeronderzoek. Alle donaties gaan naar door Fight Cancer geselecteerde onderzoeken, zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.

Informatie en aanmelden: www.lionsalkmaar.nl/walk-to-fight-cancer/