Nieuw boek Nikkie Vrees over Hendrik Mol

Algemeen
Nikki Vrees heeft haar tweede boek geschreven.
Nikki Vrees heeft haar tweede boek geschreven. (Foto: Vincent de Vries)

ALKMAAR - Nikki Vrees ontdekte na een burnout op 28-jarige leeftijd dat ze pas écht gelukkig van schrijven wordt. Ze pakte de draad van haar leven langzaam weer op en schreef ‘Boek van een dromer’. De Alkmaarse brengt in juli haar tweede uitgave: Een nieuw huis voor Hendrik Mol. Het boek is nu al als pre-order te bestellen.

“Het verhaal begon een aantal jaar geleden, op een gewone dag in de lente”, zegt Nikki. “Het was een dag zoals elke andere dag en ik pakte mijn fiets om naar de polder te gaan. Maar toen ik de schuurdeur opende zag ik het: een flinke molshoop, nog geen halve meter bij me vandaan. Mijn hart vulde zich met vreugde, de afgelopen jaren was de natuur zo ontzettend belangrijk voor me geworden. En nu, na alle vogels, muizen, insecten en egels was er een mol verschenen. Een mol in mijn stadtuin! Tot dat moment had ik altijd gedacht dat mollen alleen op boerderijen en in weilanden voorkwamen. Ik voelde me vereerd dat de mol mijn tuin had uitgekozen en genoot van zijn mysterieuze aanwezigheid. Want vooralsnog zag ik niets meer dan een hoopje aarde. En terwijl ik stond te genieten kwam mijn man naar buiten. Toen hij de molshoop zag trapte hij hem zonder aarzelen dicht. Ik schrok er zo erg van dat ik spontaan begon te huilen. Mijn lijf vulde zich met medelijden voor de mol en ik vroeg hem waarom hij zoiets deed. Hij antwoordde dat hij geen molshopen in zijn gazon wilde en mijn hart brak doormidden. Want als iedereen zo dacht, waar moest de mol dan wonen?”

Een nieuw huis

Het idee voor een kinderboek was geboren. Ik zou een boek schrijven waarin ik het verhaal van de mol zou vertellen. Het van zijn kant zou belichten en voor het eerst in mijn leven wist ik kraakhelder waarvoor ik hier op aarde was. Ik had een boodschap te verspreiden waarmee ik anderen wilde inspireren om na te denken over onszelf, ons leven, de aarde en de omgang met elkaar. Sinds die dag schrijf ik alleen dingen die deze boodschap ondersteunen. De schrijver in mij was wakker geworden en mijn pen bleek slechts het middel te zijn. Inmiddels woont Henrik al vier jaar in onze tuin.”

Vanaf dit moment is ‘Een nieuw huis voor Hendrik Mol’ als pre-order te bestellen. Wie het boek bestelt ontvangt een gesigneerd exemplaar. Bestel Hendrik alvast op http://www.hendrikmol.nl.. Verschijningsdatum: juli 2021

Een nieuw huis voor Hendrik Mol