Geld tekort voor woonwagenkamp Vroonermeer

Algemeen
Alkmaar vraagt een bijdrage om het woonwagenkamp in de Vroonemeer te realiseren
Alkmaar vraagt een bijdrage om het woonwagenkamp in de Vroonemeer te realiseren (Foto: Adobe Stock)

ALKMAAR - Waar nu nog de noodlokalen van basisschool De Lispeltuut wil de gemeente een woonwagenkamp realiseren, maar Alkmaar en Woonwaard hebben onvoldoende middelen om dit te realiseren. De gemeente vraagt het Rijk om een bijdrage.

“De totale kosten voor elf sociale-huur-woonwagens komen neer op zo’n 235.000 euro per woonwagen, maar er is een tekort van 15.000 tot 20.000 euro per plek. “We passen dan al een verlaagde grondprijs toe, maar de aanschaf van de woonwagens is duurder dan we dachten”, zegt wethouder Paul Verbruggen. “Ook gaan er kosten naar het grondwerk om het kamp te realiseren. Het Rijk wil dat wij voor woonwagenlocaties zorgen dus kloppen we bij ze aan voor een bijdrage, het is anders simpelweg niet haalbaar.”

Woonwaard wil elf duurzame woonwagens aanschaffen voor de verhuur. “Die moeten dus van goede kwaliteit zijn, je wil ook niet dat Woonwaard telkens weer reparaties moet uitvoeren.” De Vroonermeer is al lang in beeld voor een woonwagenlocatie. In 2019 lag er nog een plan van maximaal 16 woonwagens.