Beyond Sports wint Sports Emmy

Algemeen
Blockies op basis van een echte NFL-wedstrijd
Blockies op basis van een echte NFL-wedstrijd (Foto: Beyond Sports)

ALKMAAR - Het Alkmaarse bedrijf Beyond Sports heeft woensdagochtend 9 juni een Sports Emmy gewonnen. De prestigieuze Amerikaanse mediaprijs werd uitgereikt door een bijdrage aan de uitzending van een American Football wedstrijd op Nickelodeon.

Daarop was niet de normale wedstrijd te zien, maar een game-achtige versie vol animaties. Beyonds Sports verzorgde onder meer een samenvatting van de hoogtepunten tijdens de halftime show met zogenaamde ’blockies’, in plaats van echte spelers. “In totaal heeft het twee miljoen impressies opgeleverd”, zegt oprichter en mede-eigenaar Sander Schouten die om 4 uur ‘s nachts door zijn compagnon Nicolaas Westerhof werd wakker gebeld met het goede nieuws. “Daarna heb ik niet meer geslapen, haha. We zijn maar een klein bedrijfje uit Alkmaar en dan zo’n prijs winnen....dat is geweldig nieuws voor ons! Hiermee is bewezen dat werkt voor jongeren die zo op een andere manier met sport in aanraking komen.”

De software die Beyond Sports maakt zorgt ervoor dat kijkers actief met de beelden aan de slag kunnen door ze te bewerken en vervolgens te delen op sociale media. Diverse grote voetbalclubs maken inmiddels gebruik van de virtuele software die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor trainingen en analyses bij tv-programma’s.