Govert Schilling in De Groene Zwaan

Uitgaan
Govert Schilling.
Govert Schilling. (Foto: aangeleverd)

DE RIJP - De Groene Zwaan is weer open en Govert Schilling houdt zaterdag 18 juni om 20.30 uur de lezing getiteld ‘De ontdekking van de Hemel’.

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, onder meer voor de Volkskrant en Eos Magazine, en publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Hij was regelmatig gast bij De Wereld Draait Door en maakte daar wetenschap toegankelijk voor het grote publiek. Hij is een bevlogen autodidact. Tot 1998 was hij programmaleider bij het Artis Planetarium in Amsterdam. In 2007 is planetoïde 10986 naar hem Govert genoemd.

Govert Schilling geeft 18 juni zijn kijk op de ontdekking van de hemel en de plaats van de mens daarin. Ook gaat hij in op hoe mensen ooit de sterrenhemel bekeken en welke rol astronomie heel lang in het dagelijks leven speelde. Daarnaast behandelt hij de ontwikkeling van het huidige beeld van het heelal. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Govert. De entree is vijftien euro.

Cultureel centrum De Groene Zwaan is te vinden aan Rechtestraat 12 in De Rijp.