ITF Tennistoernooi met ijzersterk deelnemersveld

Algemeen
Cindy Burger uit Volendam en winnares van vorig jaar.
Cindy Burger uit Volendam en winnares van vorig jaar. (Foto: Kim Dekker)

ALKMAAR - Het internationale ITF-tennistoernooi vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 27 juni georganiseerd, wederom op de banen van de TC Alkmaar. Hier komen jonge, talentvolle tennissers uit alle hoeken van de wereld. Publiek is welkom om te kijken naar het ijzersterke deelnemersveld.

Manual Guinard gaat op de banen van de TC Alkmaar als favoriet van start. De 25-jarige(boomlange) fransman staat momenteel 296e op de wereldranglijst. De ‘plaatselijke’ favoriet Jesper de Jong uit Hoofddorp (met Alkmaars bloed) staat als tweede genoteerd.

Cindy Burger

Bij de dames is titelverdedigster Cindy Burger van de partij. In het voorseizoen had zij te kampen met een handblessure, maar zij is weer fit genoeg om in Alkmaar te spelen. Favoriet is de 21-jarige Jaimee Fourlis uit Australië. Zij debuteerde al 17-jarige leeftijd op de Australian Open, maar kende daarna wat tegenslagen in haar carrière. Woensdag wordt er een Kids Day georganiseerd met onder meer een heuse persconferentie met enkele proftennissers.

Een ITF toernooi (voorheen bekend als het Future-toernooi) is vooral bedoeld voor jonge spelers en speelsters, die een poging doen om hoger op de internationale ranglijst te komen en op die manier hun ultieme doel te bereiken; deelname aan de grote bekende toernooien.