‘Laat je stem horen over Ondernemersfonds Alkmaar’

Algemeen
Gery Bruinenberg van IJssalon de Mient en Ron Bulters van Pop-Eye.
Gery Bruinenberg van IJssalon de Mient en Ron Bulters van Pop-Eye. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Binnenstadondernemers Gery Bruinenberg van IJssalon de Mient en Ron Bulters van Pop-Eye steken hun mening niet onder stoelen of banken als het gaat over het beoogde Ondernemersfonds Alkmaar. Ze hebben de vragenlijst op de website www.ondernemersfondsalkmaar.nl met een positief geluid ingevuld en roepen alle ondernemers in Alkmaar op om dit óók te doen. Ondernemend Alkmaar vraagt deze week nadrukkelijk naar de mening van de Alkmaarse ondernemers over het fonds dat per 1 januari 2022 ingevoerd kan worden.

Door het invoeren van het Fonds beschikken de Alkmaarse ondernemers vanaf 2022 structureel over eigen geld voor gezamenlijke initiatieven die bijdragen aan economische vitaliteit en het lokale vestigingsklimaat. Zoals het aantrekken van meer bezoekers die meer spenderen in de winkelgebieden, het moderniseren en verduurzamen van de bedrijventerreinen en om adequaat de belangen te behartigen van alle ondernemers in Alkmaar.

Fonds voor alle ondernemers

De gezamenlijke pot van het Ondernemersfonds Alkmaar kan jaarlijks door alle gebruikers van een bedrijfspand gevuld worden met een bedrag van € 2.000.000,-. Daarmee kunnen de projecten gefinancierd worden die ondernemers belangrijk vinden voor hun eigen omgeving. Van bijvoorbeeld sfeerverlichting, promotie en evenementen voor winkelgebieden tot beveiliging en upgrading van bedrijventerreinen. De binnenstad van Alkmaar is een van de deelgebieden waar ondernemers zelf kunnen beschikken over hun aandeel in het fonds. Ook andere deelgebieden, winkelcentra en bedrijventerreinen als De Mare, Hoefplan, Graft-De Rijp, Schermer, Beverkoog, Bergermeer, Overstad, Oudorp, Overdie, Alkmaar Zuid, Boekelermeer en Westrand beschikken naar rato over hun eigen aandeel. Daarnaast wordt volop ingezet voor stadsbrede doelstellingen zoals economische stimulans, grote evenementen en Alkmaar op de kaart zetten door Ondernemend Alkmaar, Alkmaars Bolwerk en Alkmaar Marketing.

Samen sterk

Het Ondernemersfonds verbindt ondernemers en stimuleert tot samenwerking, initiatieven en gezamenlijke investeringen. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of er wel of geen Ondernemersfonds Alkmaar gaat komen. Geef daarom als Alkmaarse ondernemer je mening over het Fonds op de website www.ondernemersfondsalkmaar.nl en meld je aan voor de digitale ondernemersbijeenkomst over het fonds op maandagochtend 21 juni om 10.00 uur.