Zomer op het Plein trapt af

Algemeen
Tim Akkerman in actie.
Tim Akkerman in actie. (Foto: Melissa Scharroo)

ALKMAAR - Joris Linssen & Caramba en Tim Akkerman treden zaterdag 26 en zondag 27 juni op tijdens het eerste weekend van Zomer op het Plein.

De Talentstage is een jaarlijks terugkerend ritueel. Ditmaal is het de beurt aan Tim Akkerman om uit conservatoriumstudenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen. In een prachtig aangeklede grote zaal van De Vest waan je je in festivalsfeer. Door de aangekondigde versoepelingen mag De Vest meer bezoekers ontvangen, dus er zijn er dus meer toegangskaarten beschikbaar.

Joris Linssen met zijn semi-akoestische band Caramba.

Al twintig jaar bestormt Joris Linssen, bekend van zijn tv-programma’s Hello Goodbye en Joris’Showroom, de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef. Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor 20.000 mensen in een stadion en gingen ze voor een tv-serie op pelgrimstocht, waarbij ze eten en onderdak verdienden met hun muziek. Joris Linssen & Caramba zijn op zaterdag 26 juni om 19.30 uur en 21.30 uur te zien.

Tim Akkerman

Studenten van het Conservatorium Haarlem staan zondagmiddag 27 juni om 13.30 en 16.00 uur in De Vest. Tijdens het Talentstage treden zij in ensembles op en laten ze hun muzikale talent zien. Voor het slotoptreden selecteerde niemand minder dan Tim Akkerman uit alle studenten van de conservatoriumopleiding een eigen begeleidingsband. Samen verzorgen ze een spetterende set. Te zien op zondag 27 juni om 13.30 uur en 16.00 uur.

Tussen 26 juni en 8 augustus zijn er elk weekend van alles te beleven: ruim 40 producties en in totaal 80 voorstellingen. Toegangskaarten kosten vijf euro kunnen worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.

Joris Linssen & Caramba.