Fotografie en objecten in Dorpskerk Grootschermer

Algemeen
Hold and Let go.
Hold and Let go. (Foto: aangeleverd)

GROOTSCHERMER - Zaterdag 3 juli 2021 start de tweede expositie van deze zomer in de Dorpskerk Grootschermer.

Expositie van de zussen Pilz

Fotograaf Elsbeth Pilz en beeldend kunstenaar Hester Pilz, exposeren gezamenlijk hun fotografie en objecten. De expositie wordt op 3 juli om 16.00 uur officieel geopend door Bob Kiel. Bob is een zeer betrokken oud-dorpsgenoot en heeft met Elsbeth samengewerkt bij de totstandkoming van zijn boek ‘Land van Leeghwater’. Alle belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening.

Tijdens de expositie zullen de beide kunstenaars tot een afstemming van hun werk komen rondom het thema “Herinneringen in het Landschap”. Een beweging van foto’s naar objecten en van objecten naar foto’s. Ook ander werk zal tijdens deze expositie te zien zijn, zoals de foto’s en beelden van “ de zwemmers”. Een project waarin de creatieve zussen hun werk op elkaar afstemden. Tevens zal Elsbeth een keuze uit haar documentaire foto werk laten zien en zal Hester op zichzelf staande objecten tentoonstellen.

Als documentair fotograaf vertelt Elsbeth Pilz het liefst verhalen. Verhalen over mensen, over passie, over keuzes maken in het leven. Wat maakt elk mens zo bijzonder? Elsbeth laat graag met beeld en verhaal zien hoe uniek ‘gewone’ mensen zijn. Maar niet alleen mensen , ook de natuur en het landschap zijn inspiratiebronnen om tot verhalen te komen. Het mystieke landschap vol emoties en gevoelens is een terugkerend thema dat blijft boeien.

Hester Pilz studeerde beeldhouwen en monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, o.a. bij Karin Daan. Haar monumentale beelden, vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout of wilgentenen, hebben het landschap tot onderwerp en zijn tegelijk ook onderdeel van het landschap. Hester voerde opdrachten uit voor o.a. het Waterliniemuseum en EuroLandArt en zij nam deel aan tentoonstellingen en Land Art projecten in zowel Nederland als in het buitenland. In samenwerking met Elsbeth Pilz exposeert zij nu vooral keramisch werk.

De expositie duurt van 3 t/m 25 juli 2021 en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur, evenals de monumentale dorpskerk, vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Voor meer informatie zie www.dorpskerkgrootschermer.nl.

Afbeelding