‘Insta Travel - 75 buitengewone bestemmingen in Europa’

Algemeen
Kim Weering ter promotie van haar boek.
Kim Weering ter promotie van haar boek. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Goed nieuws voor iedereen met vakantieplannen: het reisadvies voor veel Europese landen is veranderd naar code geel. Heb jij zin om weg te gaan, maar weet je nog niet precies waarheen? In het nieuwe boek Insta Travel – 75 buitengewone bestemmingen in Europa deelt de Alkmaarse reisjournalist Kim van Weering de favoriete bestemmingen van inspirerende Nederlandse en Belgische Instagram travelers.

Klaar om op reis te gaan in Europa?

Waar vind je in Europa de beste locaties om prachtige foto's te maken en heerlijk op vakantie te zijn? Alle plekken in het boek zijn relatief dicht bij huis. Van de adembenemende Seealpsee-hike in Zwitserland tot knusse Franse dorpjes en verrassende leuke Duitse stadjes. Een boek bomvol inspiratie, tips en prachtige foto’s. Een must-have op de koffietafel van elke reisfanaat.

Inspiratie-reisgids

De Insteek van het boek is 'reizen via Instagram'. Geen 'alles doen voor het perfecte plaatje', maar meer 'Instagram als inspiratie-reisgids'. Het is een boek vol supermooie foto's geworden, maar ook met veel handige tips en praktische informatie. Hoe bereik je die ene gave waterval? Wat kun je doen? Waar slaap je en waar scoor je de lokale lekkernij?

"Ik kan hele vakanties op Instagram uitzoeken door middel instagram pagina's van andere reizigers. Zie ik een tof hotelletje in - pak 'm beet - de Amalfikust? Dan sla ik die op met het bladwijzertje onder de foto in een mapje 'Amalfikust'. Door op die manier steeds meer inspiratie te verzamelen, heb ik vlak voor vertrek vaak een hele lijst met dingen die ik wil zien, plekken waar ik wil eten, strandjes waar ik wil liggen".

Dicht bij huis

"Begin 2020 stond ik in een Amerikaans reisboek met een foto uit Sri Lanka. Een literair agent zag via mijn instagram dat ik schrijf én aan mijn foto's dat ik veel reis. 1 + 1 is 2, dacht-ie en heeft mij vervolgens benaderd". Begint Kim. "Hij Hij vroeg of het me niet leuk zou lijken om zelf een boek te schrijven. We dronken koffie bij De Koffemolen en de weken daarna passeerden heel veel ideeën de revue. Uiteindelijk zijn we voor een manuscript met bestemmingen 'dicht bij huis' gegaan".

Loot mee voor een exemplaar!

Speciaal voor de lezers van het Alkmaars Nieuwsblad wordt een boek verloot. Stuur een mailtje naar redactieanb@rodi.nl met als onderwerp 'Insta Travel', uw naam, adres en telefoonnummer. De winnaar krijgt het boek thuisgestuurd.