Zomerfestival in Victoriepark

Algemeen
Straattheater Peek-A-Boo.
Straattheater Peek-A-Boo. (Foto: Gunnar Fuchs)

ALKMAAR - Karavaan Festival en Poppodium Victorie slaan de handen ineen voor YES IN MY BACKYARD, het bruisende zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Op dit zinderende en muzikale festival geniet je vrijdag 6 tot en met zondag 15 augustus van diverse voorstellingen en is er elke avond een steengoed concert van onder andere Blackbird, Nona en Sophie Straat.

Poppodium Victorie programmeert elke avond concerten in het park. Met grote namen als Blackbird en rauwe soul van Nona, bekend van de hits Sleeptalking en Don’t Cry Me A River. Sophie Straat zingt moderne levensliederen van haar met een Edison bekroonde debuutalbum ‘T Is Niet Mijn Schuld en singer-songwriter Yori combineert pop met blues en country. Er zijn Franse popsongs van Fleur, vrolijke Indiepop van Banji en funk, hiphop, pop en dance van Three Little Clouds. YinYin sluit het festival af met hun opzwepende mix van Thaise funk, disco, electronica en wereldmuziek.


Nona op het programma van YES IN MY BACKYARD. 

Theater

Het programma loopt over van de theatrale pareltjes. Muziektheatervoorstellingen Omnia Pro Familia, Cocon en Zócalo, Samenkomst in positieve sfeer van Stichting Moskou, theatrale installaties Fiesta en Oploskoffie van Zusjes Moed en de dansvoorstelling Life is short. Buy that dress. Er is cabaret van Ramon Chatre, Leon Brill, een kleinkunstsolo van Frederique Arnold en de tragikomische voorstelling Doodle your day van Firma Fractie. Met straattheater en circusvoorstellingen van MIKMAK, Boat, Villa Verdraaid, Kontrol, Moda Domo, Expressolo, De Gillende Keukenprins en onweerstaanbare slapstick van het Belgische Compagnie Charlie is er voor het hele gezin genoeg te beleven. Knol d’Amour brengt een theatrale ode aan de aardappel en ook Hendrick-Jan de Stuntman is van de partij. Vanaf het Victoriepark vertrekken ook de auto’s van de voorstelling Dashboard: een hiphop taxirit dwars door de Alkmaarse binnenstad.

Het festival is dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur, met uitzondering van maandag en dinsdag. Entree is gratis tot 19.30 uur, vanaf 19.30 uur kost entree vijf euro.

Meer informatie en tickets op www.karavaan.nl.

Blackbird.
Sophie Straat zingt moderne levensliederen.