Echtpaar Lely 60 jaar getrouwd

Algemeen
Het echtpaar Lely vierde dinsdag hun 60 jarig huwelijk!
Het echtpaar Lely vierde dinsdag hun 60 jarig huwelijk! (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - 64 jaar samen, waarvan 60 jaar getrouwd, en nog altijd gelukkig met elkaar. Wij spraken het echtpaar over dit bijzondere jubileum.

Jaap (84) en Truus (81) zijn afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. ‘’Wij hebben elkaar ontmoet op een dansavond in de Parkzaal in Hoorn. Daar woonden wij allebei toentertijd. Ik wilde heel graag met haar dansen.’’, zegt Jaap stralend. Tijdens het dansen raakten ze aan de praat en schoot cupido raak. Ze kregen verkering, verloofden zich en trouwden op 20 juli 1961.

‘’Onvoorstelbare verrassing’’

Hoe hebben zij deze unieke dag gevierd? ‘’Onze dochter belde afgelopen zondag en zei dat we knappe kleren aan moesten trekken. Voor even dachten wij dat we meegenomen zouden worden.’’, zegt Jaap lachend. ‘’Toen kwam onze kleindochter aan. Ze wilde foto’s van ons maken als herinnering aan deze mooie dag. Na een aantal foto’s wilde ze ons mee naar buiten nemen om met het huis op de foto te gaan. Wij wonen nu namelijk al 57 jaar in dit huis. Ik opende de poort en zag allemaal vrienden, familie en kennissen staan. Kom is kijken! riep ik naar Truus. Iedereen had wat meegebracht van flessen wijn tot hapjes, zelfs gebakjes met onze trouwfoto erop. Dit was zo onvoorstelbaar mooi!’’

Het geheim

En op de vraag naar het geheim van 60 jaar huwelijk antwoorden ze: ‘’Gewoon geven en nemen en lief zijn voor elkaar. Dan komt het goed.’’ We wensen ze nog veel mooie en gelukkige jaren toe!