Fast fashion en natuurverschijnselen

Cultuur
Musical Wasteland presenteert een nieuwe fashion store in voormalig Primark
Musical Wasteland presenteert een nieuwe fashion store in voormalig Primark Foto: Moon Saris

REGIO - Tijdens het Karavaan Festival van 6 tot en met 15 augustus is er tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken in regio groot Alkmaar: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een tulpenkas tot een landgoed.

Wie de musical Wasteland bezoekt, waant zich bij de feestelijke opening van een nieuwe fashion store. Er wordt gespeecht, er wordt geshowd, men wordt verrast; een ode aan de mode achterin je kast! Deze muzikale stortvloed over fast fashion speelt zich af in voormalige Primark in Alkmaar.  

Kleding swappen

Het modewarenhuis aan de Laat, dat afgelopen juni haar deuren sloot, wordt het decor van locatietheater van de makers Esther, Márin en Sannah. De voorstelling Wasteland wordt elke avond afgesloten met kleding swappen. Bezoekers kunnen een kledingstuk uit hun eigen kast meenemen en ruilen voor ander item. 

Eco-poëzie op Natuurbegraafplaats Geestmerloo. (Foto: Ilja Lammers)

Van egocentrisch naar ecocentrisch

Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo is tijdens het Karavaan Festival een poëtische voorstelling te zien over de relatie van ons mensen met de medenatuur. In het sprookjesachtige en muzikale voorstelling ‘Mens Boom Dier’ krijgt de natuur een stem. Bezoekers beleven een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. In in de voorstelling gaan ze te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten? De bijzondere locatie past volgens de maker Gouden Haas uitzonderlijk goed bij een ecocentrisch wereldbeeld. Natuurbegraafplaatsen zijn in Nederland een relatief nieuw verschijnsel. Deze in Alkmaar werd in de zomer van 2020 geopend en is de enige in Noord-Holland.

Tickets en info op www.karavaan.nl