Ronniefest: jubileumviering én eerbetoon

Uitgaan
Santiago Ziza speelt Portugese wereldmuziek op Ronniefest
Santiago Ziza speelt Portugese wereldmuziek op Ronniefest (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - K1 Cultmedia bestaat op 28 augustus twintig jaar en dat viert broedplaats HAL 25 op die dag met Ronniefest. Een jubileumviering én een groot eerbetoon aan de vorig jaar overleden Ron Hamers, oprichter van film- en mediaorganisatie Stichting K1 Cultmedia. Het leven van Ron wordt gevierd en de veelzijdige creativiteit van K1 wordt vertoond. 

Op de feestelijke avond is van alles te doen en te beleven op het gebied van muziek, kunst, filmactiviteiten en filmvertoningen. Ronniefest wil heel Alkmaar inspireren om onbegrensd te creëren door het levenswerk van Ron te tonen. 

Programma

Het festival start om 18.00 uur met een terugblik op de projecten uit de geschiedenis van K1 en Ron. Er zijn fragmenten te zien uit het K1 archief met meer dan 200 registraties die gemaakt zijn in de afgelopen 20 jaar. Kunstenares Charlotte Samuels maakt ter plekke een stop motion film, waar het publiek getuige van is. Het resultaat wordt later op de avond vertoond. Bezoekers kunnen animaties van creatieve jongeren uit azc’s bekijken, en een bijzondere TV-kunstinstallatie van kunstenaar Steven Hoes. 

Als bezoeker stap je zo in de VR-dansfilm ‘Guerilla’ van Danstheater AYA, duik je de Cinecaravan binnen voor een bijzondere documentaire en kun je je in de ‘makersspace’ uitleven met houtkunst. Spreek een boodschap in door een reageerbuis en er wordt ter plekke een soundbite van gemaakt. Er is ook ruimte voor live muziek. Zo speelt Santiago Ziza om 19.30 uur Portugese wereldmuziek en gaat om 20.30 uur de punkband Counter Sound los op het podium.

Praktische info

Ronniefest is zaterdag 28 augustus 2021 van 18.00 tot 00.00 uur. Meer informatie en tickets: www.hal25.nl/ronniefest