Motivering bij concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Partnerbijdrage
Motivering bij concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.
Motivering bij concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. (Foto: Adobe.com)

REGIO - In een arbeidscontract voor bepaalde tijd zijn de eisen die worden gesteld aan het rechtsgeldig opnemen van een concurrentiebeding nog zwaarder dan in een contract voor onbepaalde tijd.

Hoofdregel is dat het niet is toegestaan om een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd op te nemen. De wet maakt een uitzondering voor werkgevers die schriftelijk kunnen motiveren waarom zij hierbij een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang hebben. Uit vaste jurisprudentie volgt dat de motivering specifiek gericht moet zijn op de werknemer. Ofwel de motivering dient op maat gemaakt te zijn voor de werknemer in kwestie. Er bestaat een verzwaarde motiveringsplicht ter bescherming van de werknemer met een contract voor bepaalde tijd. 

In een recente zaak voor de rechtbank Den Haag is de kantonrechter het met de werknemer eens dat de belangen die de werkgever in de motivering noemt, algemeen zijn en kunnen gelden voor ieder ander bedrijf. De werkgever had in de toelichting bij het beding dan ook duidelijk en concreet moeten vermelden welke specifieke kennis de werknemer zou opdoen. Ook had hij op schrift moeten zetten waarom de wijze van de werkzaamheden die het bedrijf hanteert zo uniek zijn dat dit moet worden beschermd. Ook laat de rechter meewegen dat het hier niet gaat om een op maat gemaakt beding dat specifiek voor de werknemer is opgesteld. 

Een en ander leidt tot de conclusie dat de werkgever niet voldaan heeft aan de verzwaarde motiveringsplicht en geen boete kan opleggen aan de werknemer (vindplaats: ECLI:NL:RBDHA:2021:5901)

Uit vaste jurisprudentie volgt dat de rechter ook inhoudelijk moet beoordelen of het beding daadwerkelijk noodzakelijk is wegens zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang. Gelet echter op het gekozen uitgangspunt dat een beding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst “niet geldig is, tenzij…”, moet worden aangenomen dat het een zware toets betreft. 

Wilt u een concurrentie- of relatiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Vergeet u daarbij niet om dit belang concreet en specifiek te motiveren in de arbeidsovereenkomst. Let daarbij op dat deze motivering op maat gemaakt moet zijn voor de werknemer in kwestie!

Schipper en Lof Advocaten
Astrid Lof