Meezingen met Grootkoor Alkmaar

Algemeen
Henk Poort.
Henk Poort. (Foto: Grootkoor Projecten)

ALKMAAR -  Grootkoor Alkmaar heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Deze maand is weer gestart met repetities en wordt onder meer gewerkt aan een kerstconcert op 11 december in de Grote Kerk in Alkmaar. Zanger Henk Poort verzorgt dan een gastoptreden, met begeleiding van pianist Martin Zonnenberg en organist Martin Mans.

De komende maanden wordt vijf keer gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Het Grootkoor Alkmaar is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities vinden plaats op woensdagavond 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 december en een generale op 11 december. De repetities zijn in de Kapelkerk, Laat 80 in Alkmaar, van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. 

Henk Poort

De Nederlandse opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Wie samen met Henk Poort wil optreden kan zich inschrijven zing@grootkoor.nl.. Meer informatie op www.grootkoor.nl