Alkmaar staat stil bij vrede

Algemeen
Alkmaar staat stil bij vrede.
Alkmaar staat stil bij vrede. (Foto: Pexels)

ALKMAAR - De Alkmaarse Ambassade van Vrede houdt van 18 tot en met 26 september de Vredesweek Alkmaar. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Amnesty International Alkmaar, het ILPA, Art. 1 NHN - Bureau Discriminatiezaken, het Alkmaarse Bevrijdingsfestival, het 4/5 mei comité, en de Flame of Hope. Samen met betrokken burgers geven zij tijdens de Vredesweek het signaal af dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar iets waar je elke dag, in je eigen omgeving aan kunt bijdragen. Het thema dit jaar is ‘Inclusief Samenleven’. 

De Alkmaarse Vredesweek wordt op 18 september om 15.30 uur geopend in Taqa -Theater De Vest, met muziek, zang en ballet. Burgermeester Schouten houdt een toespraak en ook de Flame of Hope is aanwezig. Later in de week programmeert het Filmhuis Alkmaar twee avonden met ‘Films die er toe doen’, uitgezocht door Amnesty Alkmaar. 

‘Stap voor Vrede’

Art.1 NHN organiseert de stadswandeling ‘Stap voor Vrede’, waarbij deelnemers op de route door de binnenstad allerlei organisaties passeren die bijdragen aan een inclusief Alkmaar. Frederique Janss van Art.1 NHN licht toe: “Samen willen we al wandelend zoeken naar de verbinding om ondanks allerlei verschillen, met elkaar te zorgen voor een Alkmaar waarin we in vrede kunnen samenleven.” Drie jonge Alkmaarse filmgraven, Senna Brammer, Zilver Dirks en Nathalie Kamp, maken een korte film met de werktitel ‘Wat doe jij online, in vredesnaam?’ die vooral via internet te zien zal zijn. Opdrachtgever Hugo Koeman (Bevrijdingsfestival) is blij dat er op deze manier ook jongeren actief worden betrokken bij de vredesactiviteiten. De Vredesweek wordt zondag 26 september afgesloten met een multicultureel festival voor jong en oud, in buurthuis Wijkgebouw Overdie van 15.00 tot 20.30 uur. 

Kijk voor het volledige programma van de Alkmaarse Vredesweek op www.art1nhn.nl/vredesweek-alkmaar-2021