KunstCultuurWeekend Oudorp gaat door

Algemeen
Volop muziek tijdens KunstCultuurWeekend Oudorp.
Volop muziek tijdens KunstCultuurWeekend Oudorp. (Foto: aangeleverd)

OUDORP - Na twee keer uitstellen maakt Oudorp zich op voor een weekend vol kunst en cultuur. KunstCultuurWeekend (KCW) Oudorp vindt plaats in het weekend van 15 tot en met 17 oktober. 

Ruim zestig kunstenaar ontvangen 16 en 17 oktober bezoekers ontvangen in hun eigen atelier of op één van de groepslocaties. Door middel van een Kunstroute Stempelkaart kunnen bezoekers naar eigen inzicht een route samenstellen. Na inlevering van de kaart met vijf verschillende stempels dingen zij dan mee naar één van de beschikbaar gestelde kunstwerken.


Het programma begint al op vrijdagavond 15 oktober met de KCW openingsavond, waarbij de muziek wordt verzorgd door Jan Rovers Jazz band en troubadour AlkmaarJan. De officiële opening van het weekend is voor rekening van Joris Brussel, stadsdichter Alkmaar. Zaterdagmiddag is er het KCW Festival Classique. Veelbelovende (jonge) muzikanten klassieke muziek krijgen een podium om hun talent te laten zien. Extra deze middag is de opvoering van het sprookje ‘Peter en de Wolf’ van Sergej Prokofjev. Uitgevoerd door het Focus Klarinetkwartet met vertelster Sabine Kirsten.

Muziekfestival

Deze middag is ook het KCW Muziekfestival. De line-up dit jaar is bijzonder met 80% (pop/rock), Black Operator – (bluesrock), SeaSide StringerS – (pop/rock), Royal Dice (rock&roll). 

Poëzietoer 

Nieuw dit jaar zijn diverse kleinschalige kunstmanifestaties zoals poëzie voordragen en musiceren op en bij het pontje Schermereiland – Bierkade. Singer-songwriter AlkmaarJan treedt op, net als de jonge violisten Evie Grootjes (11 jaar) en Marit Pieneman (10 jaar) van Vioolles-Alkmaar.nl.

Feestmaaltijd 

In het kader van het 5-jarig jubileum wordt een stamppottenbuffet klaargezet in Wijkcentrum De Oever. Deelnemers kopen hiervoor een ‘Stamppottenkaart’ van € 5,00 (excl. drank). De muziek wordt verzorgd door singer-songwriters Tim Tells en Marije de Vries. Zondagmiddag 17 oktober is er een speciaal KCW Jubileumconcert in het Witte kerkje De Terp met optredens van de jonge violisten: Evie Grootjes en Marit Pieneman. Verder zijn er onder meer optredens van Jan Roobeek, Bobbie Blommesteijn en Guido van de Meent. In zorgcentrum De Oldeburgh is op zaterdag- en zondagmiddag een crea-kunstmarkt. Verder houdt bronsgieterij De Hooischuur open dagen en kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen bij Korenmolen ’t Roode Hert. Volgens de richtlijnen van de overheid is op bepaalde locaties een coronatoegangsbewijs nodig.

Alle informatie en het volledige programma is terug te vinden op https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp