Huurderskoepel regio Alkmaar richt werkgroepen op

Algemeen
Opkomen voor de belangen van huurders? Meld je dan aan voor een van de werkgroepen.
Opkomen voor de belangen van huurders? Meld je dan aan voor een van de werkgroepen. (Foto: Pixabay)

REGIO - De Huurdersbelangenverenigingen Noord-Kennemerland (Woonwaard), Van Alckmaer, Woningstichting Langedijk en Kennemer Wonen hebben vrij recent samen met Woningstichting Woonwaard een congres georganiseerd over Wonen en Zorg.

“Wij zijn namelijk van mening dat wij als huurders het verschil kunnen maken door onze inbreng”, aldus de belangenverenigingen. “Onze inbreng hebben wij gebundeld door een samenwerkingsverband tussen de vier huurdersbelangenverenigingen in de regio Alkmaar die sinds 1 januari 2021 bestaat.”

“Daarbij hebben wij ons de volgende doelen voor Wonen en Zorg voor de komende vier jaren gesteld: proberen eenduidigheid te creëren binnen de regio; binnen elke gemeente woonservicegebieden te realiseren; regionaal één-loket functie van toepassing te verklaren; doorstroming met name voor ouderen bevorderen; meer integratie in gebouwen en buurten.”

Werkgroepen

Om deze doelen voor Wonen en Zorg te bereiken wil de huurkoepel een werkgroep formeren, die kan bestaan uit huurders en niet-huurders. “Naast het thema Wonen en Zorg willen we tevens werkgroepen gaan formeren voor Financiën en Duurzaamheid. De leden van een werkgroep dienen expertise en/of affiniteit te hebben met het desbetreffende thema. Wij roepen geïnteresseerden op zich vóór 30 november 2021 aan te melden via koepelregioalkmaarsvnk@gmail.com. Ook met vragen en voor informatie kunt u dit e-mailadres gebruiken.”