Pride op de paardenmarkt

Algemeen
De fototentoonstelling 'Pride' is tot 18 oktober te zien op de Paardenmarkt.
De fototentoonstelling 'Pride' is tot 18 oktober te zien op de Paardenmarkt. (Foto: Pride Alkmaar)

ALKMAAR - Op de landelijke Coming Out Dag, 11 oktober, opende wethouder Elly Konijn-Vermaas de fototentoonstelling ‘Pride’ op de Paardenmarkt. 

De tentoonstelling toont LHBTI portretten van mensen uit de regio Alkmaar die hun eigen ervaringen met diversiteit, trots delen. Zij presenteren zij zich als een kleurige en diverse groep mensen die graag het gesprek op gang brengen om zo te komen tot begrip en acceptatie. Fotograaf Martijn Voorhout van Beeldloods heeft de foto’s voor deze tentoonstelling gemaakt.

Regenboogbord bij Rugbyclub

De Coming Out dag wordt landelijk aandacht besteed aan het moment waarop lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Naast de tentoonstelling op de Paardemarkt was er ook op andere plekken aandacht voor het onderwerp. Bij de Alkmaarse Rugby onthulde wethouder Konijn een dag eerder een regenboogbord met de tekst “Iedereen is welkom”. Uit onderzoek is gebleken dat de emancipatie en acceptatie van LHBTI-gemeenschap in de sportwereld nog steeds moeizaam verloopt. Op deze wijze proberen de gemeente en sportclubs het bewustzijn te vergroten dat iedereen, ongeacht wie je bent, onbelemmerd moet kunnen sporten in Alkmaar.

In Alkmaar kan iedereen zichzelf zijn

Wethouder Elly Konijn: “Alkmaar is een gemeente waarin ruimte is voor verschil: iedereen kan zichzelf zijn. Ongeacht leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie, of beperking. Ook op Coming Out dag dragen wij dit uit, en vragen aandacht voor begrip, acceptatie en respect voor onze LHBTI’s.”

De fototentoonstelling over diversiteit is tot en met 18 oktober te bezichtigen op de Paardenmarkt. De tentoonstelling is een samenwerking van o.a. STAD Alkmaar, COC NHN en Alkmaar Pride, naar een initiatief van Daan Hin.



Wethouder Elly Konijn-Vermaas opende de fototentoonstelling ‘Pride’ op de landelijke Coming Out dag. (Foto: Pride Alkmaar)


Achter wethouder Elly Konijn-Vermaas zijn de portretten van LHBTI Alkmaarders te zien. (Foto: Pride Alkmaar)