Inspirerende tuinavonden Hortus Alkmaar

Algemeen
Hortus Alkmaar houdt Inspirerende tuinavonden
Hortus Alkmaar houdt Inspirerende tuinavonden (Foto's: aangeleverd)

ALKMAAR - Hortus Alkmaar organiseert in oktober verschillende inspirerende tuinavonden. Het najaar is een goed jaargetijde om te planten en te zaaien in de tuin en te zorgen voor een jaar lang een mooie, kleurige tuin. In het najaar droogt nieuwe aanplant minder snel uit. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn. De grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. 

De maand oktober is door Stichting Steenbreek uitgeroepen tot de maand van ‘Het Vergeten Plantseizoen’ en organiseert in oktober vier avonden over een groene tuin. Jeanine Jonker, tuinprofessional en vakbekwaam hovenier, vertelt je wat je in het najaar in je tuin kunt doen. Ze laat zien welke planten weinig onderhoud vragen, hoe je dieren naar je tuin lokt en een bloementuin aanlegt.


Tuinavond 1: Meer groen, minder onderhoud

Maandag 18 oktober om 19.30 uur - Wijkcentrum Daalmeer, Johanna Naberstraat 77b, Alkmaar. Aanmelden: sph@wijkcentrumdaalmeer.nl

Donderdag 21 oktober om 19.30 uur - Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, Alkmaar. Aanmelden: scw2@wcmn.nl

Tuinavond 2: Een bloeiende lente…plant je in de herfst

Zet de stap om je tuin tot een waar bloemenparadijs om te vormen. Tegel eruit plant erin. Met het vergeten plantseizoen kun je de natuur een stap helpen. Met de juiste plantenkeus is dat een fluitje van een cent. Na deze tuinavond kun je meteen met het stappenplan wat je ontvangt aan de slag om te kunnen genieten van een b(l)oeiend nieuw tuinjaar.

Woensdag 20 oktober om 19.30 uur - Wijkcentrum De Rekere, Drechterwaard 16, Alkmaar. Aanmelden (voor 17 oktober) via: csa@derekere2.nl

Maandag 25 oktober 19.30 uur - Wijkcentrum De Oever (Oudorp), Amstelstraat 1, Alkmaar. Aanmelden: receptie@de-oever.nl

Gratis toegang

De toegang is gratis. Reserveer wel een plekje door je aan te melden bij het betreffende wijkcentrum. Meer informatie over de tuinavonden staat op www.hortusalkmaar.nl/steenbreek.