Grote Kerk wordt groot Pietenhuis

Algemeen
Grote Kerk wordt omgetoverd tot Pietenhuis.
Grote Kerk wordt omgetoverd tot Pietenhuis. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Grote Kerk in Alkmaar vormt vanaf 21 november het decor voor een enorm pietenhuis. Kinderen kunnen 21, 27, 28 november en 4 december de voorbereidingen voor Pakjesavond. In een volledig omgetoverde kerk worden er cadeautjes ingepakt, geoefend op daken en houdt Sinterklaas ondertussen in de gaten of alles goed verloopt. 

Het is namelijk nog spannend of het de pieten gaat lukken om alles af te hebben voor 5 december. Want zoals in ‘De Grote Sinterklaas Film: Trammelant in Spanje’ te zien is, sloten de boeven Mammie en Stan de Sint en zijn pieten op in het kasteel. De Pieten hebben de hulp van alle kinderen hard nodig. In Het Grote Pietenhuis is er van alles te zien en te beleven. Ontdek de enorme inpakkamer van de pieten en de werkkamer van de Sint. Leer hoe de pieten alle pakjes bezorgen of help ze bij het bakken van pepernoten. 

Rode brievenbus

Binnenkort staat er voor de Grote Kerk een grote rode brievenbus. Hier kunnen alle kinderen hun tekening, verlanglijstje of brief in stoppen, zodat de pieten daar in Het Grote Pietenhuis alvast mee aan de slag kunnen.

Praktische informatie

Het Grote Pietenhuis is geopend op 21, 27, 28 november en 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op 5 december is het geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl.