Maartje Wortel en Tim Knol in Victorie

Algemeen
Maartje Wortel.
Maartje Wortel. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Maartje Wortel en Tim Knol hebben iets gemeen: wandelen. De een schrijft erover, de ander is een ware parttime wandel-guru en heeft zijn eigen muzikale wandelclub opgericht. Dinsdagavond 2 november verschijnen zij samen in Poppodium Victorie. Daar vertelt Maartje onder andere over haar recent verschenen boek . Tim verzorgt de muzikale noot en schuift samen met Maartje aan tafel bij Lisa Croese om in gesprek te gaan over hun levens en werk.

Jarenlang loopt Maartje Wortel dagelijks met een vriendin exact dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Het is als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Ze voeren in zekere zin steeds dezelfde gesprekken. Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, gaat haar relatie uit en bereikt Wortel een dieptepunt.  Tim Knol is een van origine Hoornse muzikant en heeft inmiddels vier albums op zijn naam staan, de vijfde is in de maak. Ook is hij initiatiefnemer van De Wandelclub.

Aanmelden

De lezing Wandelen met Maartje Wortel en Tim Knol is op dinsdagavond 2 november en start om 19.30 uur (zaal is open vanaf 19.00 uur) in Poppodium Victorie. De toegang bedraagt € 7,50. Deze lezing kun je ook online bijwonen voor € 5,-. Aanmelden via www.bknw.nl/nederlandleest of bij de klantenservice in de bibliotheek.