Samen tegen Borstkanker met Colour Walk

Algemeen
De kleurrijke parade vraagt deze maand aandacht voor Borstkanker.
De kleurrijke parade vraagt deze maand aandacht voor Borstkanker. (Foto: Colour Walk Alkmaar)

ALKMAAR - Komende zaterdag wordt de derde Colour Walk in Alkmaar georganiseerd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor borstkanker en de preventie er van.

Initiatiefneemster Helen Roeten organiseert deze Colour Walk samen met de kunstenaars van The Living Museumproject en de vrijwilligers van Vrij Zijn Theater. Elke laatste zaterdag van de maand wordt er een kleurrijke performance georganiseerd in Alkmaar. Deze keer heeft de Colour Walk een thema.

Oktober Borstkanker maand

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker, ook Helen Roeten is die dans niet ontsprongen. Oktober is de maand waarin we landelijk stilstaan bij borstkanker. Colour Walk Alkmaar sluit graag aan bij dit thema. Dat doen ze kleurrijk en vrolijk, omdat de Colour Walk Alkmaar het leven viert! Ook na borstkanker. De Colour Walk Alkmaar van 30 oktober eindigt daarom deze keer op het Waagplein met een ‘Pink Bra Toss’. Dit is een initiatief dat voor het eerst werd georganiseerd door de Franse organisatie Pink Bazaar om het bewustzijn rond borstkanker te vergroten.

Wat is de Colour Walk?

Het idee voor de Colour Walk komt uit Londen. Daar is kunstenares Sue Kreitzman al enkele jaren organisator van Colour Walks op de Old Spitalfields Market. Vorig jaar was Helen Roeten te gast in Londen om deel te nemen aan de Colour Walk van Kreitzman. Onmiddellijk ontstond bij haar het idee om dergelijke performances ook in Nederland te organiseren. Dat was februari 2020. Na een kleurloos 2020 zijn we inmiddels heel erg toe aan leven in de brouwerij. Wie van kleurrijke kleding houdt, en eigen kleding, sieraden of hoeden maakt is van harte welkom om mee te lopen en de creaties te tonen. 

Aanvang van de Colour Walk op zaterdag 30 oktober is 11.00 uur, startpunt is Alcmaria Flowers, Canadaplein 8. Deelname is gratis, graag vooraf aanmelden via www.thelivingmuseumproject.org of 06-24274238. De kleurrijke parade bewonderen is natuurlijk ook gratis.