Circus Charms en Sven Ratzke in Top 5 november Theater De Vest

Algemeen
Circus Charms is 28 november te zien in De Vest.
Circus Charms is 28 november te zien in De Vest. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. 

Simone Kleinsma – VERDER

6 + 7 november

Na eerdere succesvolle shows als ‘Songs From The Heart’, ‘Simone’s Songbook’ en ‘Simone!’ brengt de veelzijdige Simone haar nieuwe theatervoorstelling ‘VERDER’ samen met Ruut Weissman (Onder meer ‘Hij Geloof In Mij’) die de regie op zich neemt en schrijver Frank Houtappels (Onder meer . ‘Gooische vrouwen’, ‘Het Schaep met de 5 Pooten’). Ze vertelt haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan.  

Sven Ratzke – Rocky Horror Show

 12 november

Een absolute must-see! Een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie).

Internationaal Theater Amsterda – Wie heeft mijn vader vermoord

21 november

Een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste fysiek en mentaal een wrak is door het harde werk in de zware industrie van Noord-Frankrijk. Het is tegelijk een woedende aanklacht tegen de politieke elite als de liefdesbetuiging van een zoon aan zijn vader. Ivo van Hove bewerkte ‘Wie heeft mijn vader vermoord’ van literaire sensatie Édouard Louis. 

Najib Amhali - Oudejaars (try-out)

26 + 27 november

Najib gaat dit jaar voor het eerst een Oudejaarsconference doen. Uiteraard zullen daarin de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar voorbijkomen: de val van het kabinet Rutte, de bestorming van het Capitool, het EK voetbal, opnieuw de val van het kabinet Rutte, de Avondklok rellen maar ook de sneeuwpret.

Circus Charms

28 november

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. SeaSession speelt stevige muziek van revolutionaire Russen uit de jaren ‘20.