Indy Louise doneert haar lange haar

Algemeen
Indy Louise besloot twee jaar geleden om haar haar te doneren. Het is nu eindelijk lang genoeg!
Indy Louise besloot twee jaar geleden om haar haar te doneren. Het is nu eindelijk lang genoeg! (Foto: Anita Bakker)

ALKMAAR - De zevenjarige Indy Louise heeft lang gespaard voor haar mooie blonde lokken. Dat deed ze niet voor niets. Indy Louise doneert binnenkort haar haar aan Stichting Haarwensen, voor kinderen met kanker. 

Door: Loen van Gulick

Ze had het twee jaar geleden op het jeugdjournaal gezien, ze was net vijf. Indy Louise: “Ik dacht meteen, dat is wat voor mij, dat wil ik ook doen.” Vanaf die dag heeft Indy Louise haar haar niet meer laten knippen, om zo te sparen voor de donatie. Toen ze 25 cm had gespaard, mocht ze naar de kapper. Maar door de coronamaatregelen ging de kapper dicht. En toen werd tussentijds ook nog de regel aangepast, waardoor de minimale lengte 35 cm werd. De opdracht werd dus nog wat moeilijker, want het lange haar begon wel een beetje in de weg te zitten.

Inmiddels zijn de kappers weer open, en is er een paar centimeter bijgespaard. Moeder Anita: “Toen moest ze de afweging maken: nog zes maanden sparen, of nóg korter laten knippen.” Toen de kapper het haar kwam opmeten, heeft hij het opgestoken om Indy Louise te laten zien hoe ze er met kort haar zou uitzien. De stoere zevenjarige reageerde: “Het is wel erg kort, maar andere kindjes zijn kaal, dat is nóg erger.” Aan de krant vertelt Indy Louise: “Ik krijg een bob, dat vind ik heel leuk staan. Ik vind het wel een beetje spannend, maar heb er ook heel veel zin in!”

Indy Louise doneert haar haar aan Stichting Haarwensen. Ze wil per se aan deze stichting doneren, omdat dit de enige stichting is in Nederland die pruiken maakt voor kinderen. Ze gaat 27 november naar kapper Patrick bij kapperszaak MUK. Natuurlijk zal het Alkmaars Nieuwsblad een foto plaatsen van het resultaat!


Binnenkort gaan deze lokken naar Stichting Haarwens en heeft Indy Louise een korte bob. (Foto: Anita Bakker)