De Derde Helft van start in Alkmaar-west

Algemeen
Doe mee aan de derde helft.
Doe mee aan de derde helft. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ouderen uit Alkmaar en omgeving Alcmaria Victrix kunnen donderdag 16 december bij sportvereniging  gratis kennismaken met activiteiten binnen De Derde Helft.  De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij voor mensen die actief in het leven staan en heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. 

Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. De ouderencommissie van Alcmaria Victrix organiseert vanaf 6 januari 2020 wekelijks tal van sportieve en niet-sportieve activiteiten voor alle 55-plussers uit Alkmaar West. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals WonenPlus Alkmaar.

Iedereen is bij Alcmaria van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals sjoelen, klaverjassen, bordspelen in de kantine, Walking Football in de hal of wandelen in de buitenlucht. Alcmaria Victrix stelt haar deuren open elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur, locatie Terborchlaan 329 Alkmaar. De kantine is (nog) geschikt voor rolstoelers. In verband met de corona-maatregelen wordt vooraf aanmelden daarom op prijs gesteld. Aanmelden kan via emailadres: dederdehelft@alcmariavictrix.nl 

Voor wie?

Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen.