Alkmaar Sport bezoekt basisscholen

Algemeen
Alkmaar Sport bezoekt basisscholen.
Alkmaar Sport bezoekt basisscholen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hoe blijf je fit en gezond? Om daar antwoord op te geven bezocht Alkmaar Sport enkele basisscholen in Alkmaar. Zij namen de leerlingen van groep 5 en 6 mee in een verhaal over bewegen, gezond eten, suikers en smoothies. 

De Alkmaarse basisscholen konden zich van tevoren aanmelden voor het project. Oud profvoetballer Yuri Cornelisse verscheen vervolgens voor de klas en nam de kinderen mee in een presentatie over voeding, voedingsstoffen, etiketten lezen en meer. Want wat is nu eigenlijk een gezonde keuze? In de klas werden smoothies gemaakt, waarna voor velen bleek dat ook groenten best lekker konden zijn. Uiteraard werd er ook bewogen, de kinderen konden geen genoeg krijgen van de beweeglessen buiten op het schoolplein. Alkmaar Sport liet ook beweegkaarten achter, waardoor ook na het bezoek nog regelmatig leuke spelletjes en beweegboosters op school gespeeld en uitgevoerd kunnen worden.

Dankzij een samenwerking met de lokale Albert Heijn in De Hoef en Overdie staat er een mooi nieuw project in de kinderschoenen. Scholen die bij het project willen aansluiten en andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlou Zuurbier, projectcoördinator bij Alkmaar Sport, via m.zuurbier@alkmaarsport.nl.