Alkmaars succes op WK trampolinespringen

Algemeen
Thalissa en Lina vielen net buiten de medailles.
Thalissa en Lina vielen net buiten de medailles. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De veertienjarige Alkmaarse Lina Uljee - lid van Triffis Alkmaar - heeft van 22 tot 28 november deelgenomen aan het jeugd WK trampoline springen in Baku Azerbeidsjan. Op het programma stonden verplicht en keuze individueel en synchroon springen met haar partner Thalissa Wijkstra. Hoewel niet alles lukte, werd het toch een succes.

Bij de verplichte oefening is Lina helaas gevallen. De knop moest heel snel om. Een kleine 20 minuten later moest ze haar keuze oefening springen, dus de teleurstelling moest ze even parkeren in haar hoofd. Ze liet een prachtige keuze oefening zien, wat haar een mooie 22e plaats opleverde. Doordat de punten van de verplichte en keuze oefening bij elkaar worden opgeteld bleef ze steken op een 39e plaats. Lina traint op dit moment 25 uur in de week in de trampolinehal van de Meent in Alkmaar.

Prachtig resultaat

Met haar partner Thalissa behaalde ze een prachtig resultaat bij het synchroon springen. Helaas vielen ze net buiten de medailles. Ze werden 4e in de leeftijdscategorie 13-14 jaar met 44.330 pt. Net voor hun pakte Amerika het brons met 44.790 pt, zilver was er voor Georgië met 45.250 en goud was er voor Rusland met 46.760. Team NL bestond uit 27 jeugdspringers, waaronder ook Maura de Vos, Sophie van Beek en Jorja Visser van Triffis