Laatste maand subsidie voor energiebesparende producten

Algemeen
Wie niet kan kiezen, kan een standaard energiebesparingsbox bestellen.
Wie niet kan kiezen, kan een standaard energiebesparingsbox bestellen. (Foto: Woonwijzerwinkel)

ALKMAAR - De laatste maand van de Regeling Reductie Energie is ingegaan. Alle woningeigenaren in Alkmaar kunnen gebruik maken van een waardebon van € 70,- voor energiebesparende producten. Er is nog budget over voor ongeveer 1.500 inwoners.

Tot nu toe gebruikten 7.800 Alkmaarders de waardebon. LED-lampen zijn het meest aangeschaft. Daarop volgen isolerende materialen, zoals: dakisolatie, vloer- en spouwmuurisolatie, tochtstrips en radiatorfolie. Isoleren is de eerste stap in het verduurzamen van een huis.

Energiebox

De waardebon kan worden verzilverd via www.woonwijzerwinst.nl. Woningeigenaren kunnen op de website een energiebox samenstellen, die vervolgens gratis wordt toegestuurd. Inwoners kunnen de waardebon ook inzetten voor producten in een andere (online) winkel of voor grotere materialen, zoals zonnepanelen. De volledige lijst met producten die in aanmerkingen komen, is te vinden op www.winstuitjewoning.nl/alkmaar. De subsitie kan ook ingezet worden voor producten die eerder dit jaar zijn aangeschaft. 

De regeling valt onder de Global Goals. Doel 7 van deze wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen is: verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame- en moderne energie. Meer informatie op www.globalgoalsalkmaar.nl.