Actie tegen kinderarmoede

Algemeen
De 50 lege kinderschoentjes symboliseren een Sinterklaasavond zonder cadeaus.
De 50 lege kinderschoentjes symboliseren een Sinterklaasavond zonder cadeaus. (Foto: SP Alkmaar)

ALKMAAR - In de storm van afgelopen vrijdagmiddag heeft de SP Alkmaar ruim 50 kinderschoentjes geplaatst op de trap voor het Stadhuis aan de Langestraat. Daarboven hing het spandoek met de leus: “Stop kinderarmoede nu!”. 

De lege schoentjes symboliseren de vele duizenden kinderen die geen cadeau krijgen tijdens pakjesavond. Voor de 127 kinderen die bekend zijn bij de Voedselbank Alkmaar, heeft de SP dinsdagmiddag cadeaus afgeleverd voor Sinterklaasavond. Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg. “Wij zien de armoede stijgen onder onze inwoners. Deze Alkmaarders kunnen maar slecht de weg vinden bij de instanties voor hulp. Dit moet anders,” aldus lijsttrekker Rigo Wijdoogen. “Het minimabeleid van de gemeente Alkmaar is verschoven tot na de gemeenteraadsverkiezingen, maar we kunnen de problemen van mensen in armoede niet steeds voor ons uit blijven schuiven”.

Op het stadhuis was er vandaag vanwege de coronamaatregelen niemand aanwezig om het schoentje met wortel en brandbrief in ontvangst te nemen. Deze afwezigheid representeert op ironische wijze de manier waarop met mensen in armoede wordt omgegaan. Gelukkig was er een bode aanwezig, die het schoentje zal doorgeven.

Afbeelding
Afbeelding