Santa’s halen geld op voor kinderoncologie

Algemeen
Arno en Minko op de foto met koningin Máxima (wassen beeld).
Arno en Minko op de foto met koningin Máxima (wassen beeld). (Foto: Minko van Es)

DE RIJP - ‘Kerstmannen’ Minko van Es uit De Rijp en Arno van Kampen uit Abbekerk hebben samen het platform Santa Máxima Nederland opgericht. Hun doel: zoveel mogelijk geld op halen voor de afdeling ‘verblijf en activiteiten’ van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. 

Arno en Minko houden zaterdag 11 december de motortourrit ‘Santa Claus is coming to town’ in Noord-Holland. Verschillende groepn starten op diverse plekken. Voor deze tourrit kan iedereen zich aanmelden via www.facebook.com/santamaximanederland. Doe verkleed mee en maak er een bonte optocht van. “Een motorrijdende kerstman of kerstvrouw brengt bij kinderen, vaders en moeders en ieder ander een lach op het gezicht”, zegt Arno. “Het rijden als kerstman of kerstvrouw brengt bij ons ook een lach op het gezicht, echter de verdrietige kant van kanker kennen wij helaas ook. Vandaar onze spreuk: We rijden met een lach en een traan.

Verkleed als kerstman of kerstvrouw op de motor door Noord-Holland

“Met deze tourrit creëren wij aandacht voor onze missie”, laat Minko weten. In 2020 hebben ze dankzij vele donaties 13.222 euro opgehaald. Omdat ze een platform zijn en geen stichting gaat 100% van alle donaties rechtstreeks naar het ziekenhuis. De afdeling ‘verblijf en activiteiten’, die ze financieel ondersteunen, biedt tijdens de behandeling de kinderen, hun broertjes en zusjes, papa’s en mama’s activiteiten aan om de ziekte even te vergeten en om mooie herinneringen te maken.

Tekst gaat door onder de afbeelding>>

Een Kerstman op een motor zorgt voor een glimlacht bij voorbijgangers. 

Prinses Máxima Centrum

Ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland krijgen de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

Tompoucenactie

Dit jaar is er ook een tompoucenactie. Minko: “Op Koningsdag zag ik dat er veel oranje-tompoucen werden verkocht. In mei benaderde ik de eigenaar van de Spar in Abberkerk, Appie van Santen, om 1 of 2 euro per doos te doneren. Hij vond het zo’n goed initiatief dat hij voorstelde om zelfs 3 euro te doneren!” Minko is nu al bezig om mensen in De Rijp te werven voor een bestelling: “Toen ik laatst op de bestellijst van de actie keek, was ik zeer verbaasd: al dik tachtig dozen besteld! Geweldig toch! De bestellingen liggen zaterdag 11 december vanaf 09.00 uur klaar. Ik sta zelf in de winkel.” We hopen toch minstens dat hij daar als Kerstman staat!?? 

Doneren

Rechtstreeks doneren aan Santa Máxima Nederland kan via https://www.maximaalinactie.nl/team/santa-maxima-nederland 


Santa Arno verkoopt komende zaterdag tompoucen bij de Spar in Abberkerk.