Vijf Alkmaarse jochies in top 3 ‘Kika Korte Broek’

Algemeen
Vijf Alkmaarse jochies in top 3 inzamelactie 'Kika Korte Broek'.
Vijf Alkmaarse jochies in top 3 inzamelactie 'Kika Korte Broek'. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vijf Alkmaarse jongens staan in de top 3 van de landelijke actie ‘Kika Korte Broek’ waarmee er geld wordt ingezameld voor kinderkanker-onderzoek. De vijf vrienden - allen acht jaar oud- bundelden hun krachten en staan met hun team ‘De bende van vijf’ inmiddels in de top van inzamelaars. Als tegenprestatie lopen de jongens op 21 december de hele dag in hun korte broek.

Om de donaties te stimuleren doen ook hun ouders een duit in het zakje. Bij het streefbedrag van 500 euro beloofde de eerste vader in het koude kanaal te springen, bij 1000 euro de eerste moeder. Nu ook dat bedrag al lang gehaald is, worden er meer ‘koude’ tegenprestaties bedacht. De teller staat inmiddels op ruim 1500 euro. 

Kanker

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Daarvan geneest op dit moment 81%. Dat moet en kán 100% worden. Maar daarvoor is nog veel, kostbaar onderzoek nodig. Met de campagne ‘Kika Korte Broek’ hoopt de organisatie zoveel mogelijk geld op te halen. Meer informatie op www.kikakortebroek.nl/de-bende-van-5.