Nationale Voorleesdagen in bibliotheek

Algemeen
Tijdens de nationale voorleesdagen zijn er leuke activiteiten voor peuters en kleuters.
Tijdens de nationale voorleesdagen zijn er leuke activiteiten voor peuters en kleuters. (Foto: Bibliotheek Kennermerwaard)

ALKMAAR - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt vooral het voorlezen gepromoot aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Burgemeester Anja Schouten leest donderdag 27 januari voor in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Vooraf aanmelden is nodig, dat kan op www.bknw.nl/agenda. Wethouder Elly Konijn leest op 4 februari om 10.00 uur voorafgaand aan het peuterdansen ook nog voor in de bibliotheek in De Mare.  

Kom samen met je kind naar de knusse voorleesmomenten bij de bibliotheek in jouw buurt. Er wordt voorgelezen uit een boek van de Prentenboek top 10! Zoals Maar eerst ving ik een monster of Vos gaat een stukje rijden. Ook staat er Antimonsterspray klaar, waarmee de kinderen alle monsters in huis laat verdwijnen. Meerdere keren per week wordt er voorgelezen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De voorleesmomenten zijn gratis. Kijk op www.bknw.nl voor een voorleesmoment bij jou in de buurt. Er is vast ook een vestiging bij jou in de buurt waar wordt voorgelezen.

Dansen en voorlezen

Peuters maken spelenderwijs kennis met dans. Als uitgangspunt wordt gebruikgemaakt van het boek Maar eerst ving ik een monster. Al dansend vangen de peuters de vrolijke monsters uit het boek. Peuterdans wordt gegeven door een dansdocent van Balletschool Attitude. Kom jij ook lekker meedansen? Dat kan op woensdag 2 februari om 10.00 uur in Alkmaar Centrum en op vrijdag 4 februari om 10.00 uur in De Mare. De toegang is € 3,50. Voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.

Maak een vriendelijk monster

Kees de Boer heeft prachtige illustraties van monsters in het prentenboek Maar eerst ving ik een monster getekend. De tekendocent daagt je uit om zelf prachtige monsters te maken. Durf jij de uitdaging aan? De workshop start in de bibliotheek in Alkmaar Centrum op zaterdag 5 februari om 14.00 uur. De workshop duurt anderhalf uur. De toegang is € 3,50. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Monsterspeurtocht

De monsters hangen aan kasten, ramen, computers en zitten zelfs tussen de boeken! Kom ze allemaal vangen tijdens de speurtocht in alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard. Meedoen is gratis.

Meer informatie op www.bknw.nl