Geheime zolders weer te bezoeken

Algemeen
Rondleidingen langs de geheime zolders van de Grote Kerk weer begonnen.
Rondleidingen langs de geheime zolders van de Grote Kerk weer begonnen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De geheime zolders van de Grote Kerk zijn weer te bezoeken. Al ruim 2100 bezoekers mochten de geheimen van de kerk ontdekken. 

De rondleidingen zijn 29 januari weer begonnen. Samen met een gids en maximaal vier bezoekers struin je over de krakende, houten gewelven en kom je alles te weten over deze zolders die na 500 jaar zijn geopend voor publiek. Bezoekers betreden 122 eeuwenoude traptreden en kunnen bovenin genieten van het uitzicht op het binnenwerk en ontdekken de geheimen van de kerkzolders. Aan het eind van de rondleiding is er nog tijd om te genieten van een spectaculair uitzicht op de stad. 

Het Grote Raam

Deze zolderbeklimming wordt mogelijk gemaakt door Stichting Het Grote Raam. Vrijwilligers staan weer klaar om de bezoekers rond te leiden. Ze vertellen de grootste geheimen en nemen de bezoekers mee in het verhaal van Het Grote Raam: het grootste, nieuwe glas-in-lood-raam van het Europese vasteland. Het geld dat wordt opgehaald met de rondleidingen komt ten goede aan dit raam, dat in 2023 wordt geplaatst. Tickets via www.geheimezolders.nl.