Schaatsen met een G

Nieuws
IJsbaan De Meent staat zondag 13 januari in het teken van het achtste Noord-Hollands G-Schaats Event. (Foto: aangeleverd)
IJsbaan De Meent staat zondag 13 januari in het teken van het achtste Noord-Hollands G-Schaats Event. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - IJsbaan De Meent staat zondag 13 januari in het teken van het achtste Noord-Hollands G-Schaats Event. Het publiek heeft gratis toegang. Vijf G-schaatsverenigingen uit Noord-Holland doen mee aan de wedstrijden die plaatsvinden tussen 17:30 en 20:00 uur.
Met en zonder rekje wordt er sportief gestreden op de 100, 300 en 500 meter. Er wordt volgens de regels van de KNSB geschaatst met een scheidsrechter, een startschot, automatische tijdwaarneming en vermeldingen op het scorebord. Ook zal er een minimarathon gehouden worden. Het beloofd een sportief Event te worden en publiek is van harte welkom.
De deelnemende verenigingen zijn: Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam, Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis en Baanvereniging Hoorn. De verenigingen zorgen samen voor de extra begeleiding op het ijs, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/ zij verdient, ongeacht de beperking. De deelnemers schaatsen in competitie zoveel mogelijk met een tegenstander van gelijk niveau. Meer weten? Kijk op www.alkmaarscheijsclub.nl/zoeff