`Chopin en tijdgenoten` in Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - In de sfeervolle Remonstrantse kerk, Fnidsen 33 – 37 in Alkmaar speelt de jonge concertpianist Maurice van Schoonhoven op zondagmiddag 30 december aanvang 16.00 uur, het tweede concert in een serie van 4 pianoconcerten, geheel gewijd aan Frédéric Chopin. Naast de weergaloze Chopin brengt Van Schoonhoven deze middag Chopin’s tijdgenoten voor het voetlicht. Met onder andere prachtige stukken van Muzio Clementi, Robert Schumann, Franz Liszt, Franz Schubert en Domenico Scarlatti.

Maurice van Schoonhoven “Een pianist van uitzonderlijke klasse, die met zijn begrip van de muziek buitengewoon veel kleur en intense diepte geeft aan zijn pianospel”, aldus Wibi Soerjadi. “Hij heeft het vermogen om de muziek te laten klinken alsof het vanzelf ontstaat”. Afgelopen februari nog trad Van Schoonhoven, samen met meesterpianist Bernd Brackman, op in de grote zaal van de Philharmonie in Haarlem. Onlangs kreeg Van Schoonhoven een staande ovatie tijdens een uitverkocht concert in London.
Nog twee concerten. Dit concert is het tweede uit een serie van vier concerten op de zondagmiddag in Alkmaar: Chopin serie plus. Het volgende concert is op 24 februari (Beethoven en Chopin door Bernd Brackman) en 12 mei (slotconcert rondom Chopin door Brackman en Van Schoonhoven).
Kaarten en prijzen kaarten zijn verkrijgbaar op www.chopinserieplus.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de kerk, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden. Toegang is inclusief een kopje koffie.